Het verschil tussen kalkverf, krijtverf en betonlook verf

Tips & Tricks

Drie verschillende verfsoorten met allen hun eigen uitstraling en eigenschappen. Ik laat je de verschillen zien door deze verschillende verfsoorten op te zetten in dezelfde kleur: Terracotta.

Fresco kalkverf

Fresco kalkverf Terracotta I Studio Kapstok

Een 100% minerale kalkverf met natuurlijke kleurnuances. Je kunt kalkverf opzetten in je eigen handschrift: in verticale banen, kris-kras, halve cirkels of een ander patroon. Je gebruikt hiervoor altijd een speciale kalkborstel. De eerste laag van kalkverf heeft vaak heftige nuances. Dit kun je zo laten, of je kunt ervoor kiezen om de nuances af te zwakken door een tweede laag op te zetten. Pas na het opzetten van de tweede laag is de kleur kleurecht, dat betekend dat de kleur na de tweede laag zijn ware kleur toont. Zo kan een dieprode kalkverf de eerste laag bijvoorbeeld paarsig tonen met zeer lichte ‘vlekken’. Na de tweede laag krijgt het rood meer warmte en diepte, en worden de witte nuances afgevlakt tot een lichtere variant van het rood.

Classico krijtverf

Een 97% minerale krijtverf met een poederzachte, effen afwerking. Krijtverf kan worden aangebracht met een kwast, roller of airless. Krijtverf is een mooie basis voor ieder interieur en kan ook worden toegepast als plafondverf.

Classico krijtverf Terracotta I Studio Kapstok

Marrakech Walls

Marrakech Walls Terracotta I Studio Kapstok

Een unieke wandafwerking met zeer luxe uitstraling, dat is Marrakech Walls. Ga voor een mooie grijstint voor een echte betonlook; een zachte nuance voor een subtiele touch; of wanneer je kiest voor een frisse witte of vrolijke roze of terracotta tint haal je direct de Mediterrane sfeer in huis. Marrakech Walls is net als Fresco kalkverf een 100% minerale kalkverf metnatuurlijke kleurnuances. Je kunt Marrakech Walls zelf aanbrengen, of een professional inschakelen. Je brengt de verf aan met een kwast of roller waarna je deze licht laat aandrogen. Hierna bewerk je de (nog natte) verf met de speciale Marrakech Walls spatel waardoor je zelf het gewenste patroon aanbrengt: korte halen voor een drukker eindresultaat; en lange halen voor een rustiger eindresultaat. Nadat de verf helemaal droog is kunje deze de volgende dag (of later) nog licht opschuren en/of extra polijstendoor de schone spatel er zachtjes nogmaals overheen te halen.

Hoe creëer je een uitgebalanceerd interieur?

Ga aan de slag met verschillende verfsoorten, maak je eigen combinatie! Kies bijvoorbeeld krijtverf als basis verf en varieer met accent wanden in kalkverf en Marrakech Walls. Op zoek naar een echte eye-catcher? Probeerdan eens Fresco of Marrakech Walls op het plafond, de nuances geven een spectaculair effect aan de ruimte.

Fresco kalkverf Terracotta I Studio Kapstok
Classico krijtverf Terracotta I Studio Kapstok
Marrakech Walls Terracotta I Studio Kapstok

Een blog door Iris Floor voor Pure & Original. Allround stylist, creatief adviseur & ontwikkelaar bij STUDIO Kapstok.